Go Back
pepparkaksgrottor fyllda med rårörda lingon

Pepparkaksgrottor fyllda med rårörda lingon

Underbart goda pepparkaksgrottor, fyllda med rårörda lingon. En snabb och enkel julkaka att bjuda på till adventsfikat.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 18

Ingredienser
  

Pepparkaksgrottor

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 270 g vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk mald nejlika
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1/4 tsk kardemumma

Rårörda lingon

  • 1 dl lingon
  • 1/2 msk socker

Instruktioner
 

Pepparkaksgrottor

  • Starta ugnen och sätt den på 160 grader varmluft eller 175 grader över- och undervärme.
  • Mät sen upp och blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 18 lika stora delar och rulla till bollar.
  • Gör en en grop i varje boll och fyll med rårörda lingon. Eller lingonsylt om du hellre vill ha det.
  • Grädda pepparkaksgrottorna ca 15 min. Och låt svalna helt innan du äter.

Rårörda lingon

  • Blanda socker och lingon i en skål.
  • Rör om lite då och då, tills sockret löst upp sig och lingonen tinat.
Keyword julkakor, pepparkaksgrottor, pepparkaksgrottor med lingon