Go Back
mörk chokladtryffel med apelsin och kanel

Mörk chokladtryffel med apelsin och kanel

Fantastiskt god mörk chokladtryffel med apelsin och kanel, som bara smälter i munnen. Perfekt för dig som gillar enkelt julgodis att njuta av själv eller ge bort i present till någon du gillar.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Låt stelna 4 t
Total tid 4 t 25 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 30 st

Ingredienser
  

  • 250 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 20 g smör
  • 3 msk apelsinsaft + zest från 1/2 apelsin
  • 1/4 dl kakao
  • 1/4 tsk kanel

Instruktioner
 

  • Börja med att finhacka chokladen
  • Koka sen upp grädden i en kastrull.
  • Dra av plattan och rör ner den hackade chokladen. Blanda tills chokladen smält helt.
  • Tillsätt smöret och rör chokladen slät.
  • Häll i saft och zest från apelsinen och blanda tills chokladen är slät.
  • Häll i matlåda med lock och låt stelna i kylen ca 4 timmar.
  • Blanda kakao och kanel i en skål. Skopa upp choklad och rulla till bollar, och vänd sen i kakao.
Keyword chokladgodis, chokladtryffel, chokladtryffel med apelsin, enkelt julgodis, julgodis