Go Back
kladdig kladdkaka med värmande chaikryddor

Kladdig kladdkaka med värmande chaikryddor

En riktigt god och kladdig kladdkaka med värmande chaikryddor.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 18 minuter
Total tid 28 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 8

Ingredienser
  

  • 150 g Smör
  • 75 g Farinsocker
  • 90 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 2 st ägg, rumsvarma
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära, mald
  • 1/4 tsk muskot
  • 1/4 tsk svartpeppar, mald

Instruktioner
 

  • Starta ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader över- och under värme.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smöra sidorna. Här har jag använt en form på 18 cm för att få en lite högre kladdkaka.
  • Börja med att smälta smöret på medelvärme.
  • Blanda sen ner sockret i det smälta smöret, så att det löser upp sig. På så vis undviker du att få knastrigt socker i din kladdkaka.
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt övriga torra ingredienser.
  • Häll över det smälta smöret och sockret i bunken med mjöl och kryddor. Rör sen ihop smeten försiktigt tills den precis blivit helt blandad.
  • Häll ner smeten i din form och grädda mitt i ugnen ca 16-18 min för att få den riktigt kladdig.
  • Låt sen kladdkakan svalna ett par timmar i kylen och gärna över natten.
Keyword höst, kladdkaka