Go Back

Spröda och goda saffransscones

Här kommer ett recept på spröda och goda saffransscones. Så att du kan duka upp en riktigt mysig helgfrukost. För nu när det bara är två veckor kvar till första advent, tycker jag det är helt okej att börja smyga in juliga smaker här och där.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Frukost
Portioner 8

Ingredienser
  

Saffransscones

  • 6 dl vetemjöl 360 g
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl mjölk
  • 75 g smör tärnat och kallt

Glasyr

  • 1/2 dl turkisk yoghurt
  • Honung
  • Vatten

Instruktioner
 

Saffransscones

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader om du använder vanlig ugn.
  • Värm sedan mjölken tillsammans med saffran. Låt svalna och ställ i kylen, så att det blir kallt.
  • Mätt upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda.
  • Tillsätt det kalla, tärnade smöret och nyp ihop till en grynig massa.
  • Häll i den kalla saffrans-mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Tänk på att inte knåda för mycket, utan krama bara ihop degen tills den precis går ihop.
  • Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper, till en cirkel som är ca 2 cm tjock. Skär i åtta stycker tårtbitar och dra isär dom lite, så att dom inte jäser ihop.
  • Grädda dina saffransscones ca 15 min.

Glasyr

  • Söta yoghurten med lite honung och blanda sen ut med vatten till önskad konsistens. Ringla sen över dina scones, innan du serverar.
Keyword advent, frukost, jul, saffransscones