Spröda och goda saffransscones
Här kommer ett recept på spröda och goda saffransscones. Så att du kan duka upp en riktigt mysig helgfrukost. För nu när det bara är två veckor kvar till första advent, tycker jag det är helt okej att börja smyga in juliga smaker här och där.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Saffransscones
- 6 dl vetemjöl 360 g
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 g saffran
- 2 dl mjölk
- 75 g smör tärnat och kallt
Glasyr
- 1/2 dl turkisk yoghurt
- Honung
- Vatten
Saffransscones
Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader om du använder vanlig ugn.
Värm sedan mjölken tillsammans med saffran. Låt svalna och ställ i kylen, så att det blir kallt.
Mätt upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda.
Tillsätt det kalla, tärnade smöret och nyp ihop till en grynig massa.
Häll i den kalla saffrans-mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Tänk på att inte knåda för mycket, utan krama bara ihop degen tills den precis går ihop.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper, till en cirkel som är ca 2 cm tjock. Skär i åtta stycker tårtbitar och dra isär dom lite, så att dom inte jäser ihop.
Grädda dina saffransscones ca 15 min.
Keyword advent, frukost, jul, saffransscones