Starta ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader över- och undervärme.
Smält smöret och låt svalna.
Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smöra sidorna. Jag använde en form på 18 cm, för att få en extra hög kladdkaka.
Väg upp alla torra ingedienser och blanda i en bunke. En ballongvisp passar extra för detta.
Knäck i äggen, häll i pumpapurén och det smälta smöret. Blanda smeten tills den precis gått ihop. Då undviker du att få in för mycket luft, som kan göra kladdkakan torr.
Häll smeten i din form och grädda mitt i ugnen 25 min. Väljer du en större form, kan du behöva minska på tiden. Bäst är att börja med en kortare tid och hålla koll, eftersom alla ugnar är olika. Kladdkakan är klar när den är gräddad i kanterna, men fortfarande dallrig i mitten.
Låt kladdkakan svalna ett par timmar i kylen innan servering och gärna över natten.